Bejegyzések

2022 november 3.

Őszi gluténmentes recept ötletek, alapanyagok

Kétségtelenül beköszöntött az ősz, ezért ideje összegyűjteni néhány ízletes, tipikusan ehhez az évszakhoz illő gluténmentes recept ötletet. Nézzük is az ajánlót!

TOVÁBB
2022 október 24.

A legnépszerűbb gluténmentes lisztek: hajdina-, köles-, szezámmag-, kókusz-, batáta liszt

A gluténmentes alapanyagoktól nem kell megijednie annak sem, aki esetleg most készül áttérni e diétás étrendre. Meg kell nyugtatnunk mindenkit, hogy van élet a gluténen túl is. Bár kétségtelen, hogy sok gyorsétteremet vagy cukrászdát kerülnöd kell ezentúl, de otthon úgy ehetsz, mint még soha.

TOVÁBB
2022 október 19.

Ismerd meg a legjobb tejhelyettesítőket: mandulatej, kókusztej, zabtej, rizstej, borsótej

Egyre többektől hallani, hogy valamilyen oknál fogva nem fogyasztanak tejet. Ez a legtöbb esetben valamilyen kényszerűség - allergia, intolerancia - miatt fordul elő, de akár életvitelbeli változás is állhat a háttérben, például ha valami korszerű diétát követünk.

TOVÁBB
2022 október 10.

Mire ügyeljünk a céges rendezvényen, ha ételallergiások is vannak a vendégek között?!

Ma már bátran szervezhetünk nagyobb születésnapi zsúrokat, lakodalmakat, baráti összejöveteleket vagy akár céges rendezvényeket is. Azonban nem csak a helyszínről, a zenéről, a díszítésről és az italokról kell ilyenkor gondoskodni, hanem az ételekről is, ami igen kritikus pontjává válhat az összejövetelnek.

TOVÁBB
2022 október 3.

Cukorhelyettesítők, édesítőszerek: fruktóz, eritrit, stevia, glicin és nyírfacukor

Manapság már számos alternatív édesítőszer kínál azonos ízvilágot. A legismertebb édesítőszerek Magyarországon is kaphatóak, nem csak a reform élelmiszerekkel foglalkozó üzletekben és bioboltokban, hanem egyre inkább a hétköznapibb boltok polcain is.

TOVÁBB