Toscan kenyér

Toscan kenyér

2 990Ft

A Toscan kenyér egy cseppnyi Itália a Piskóta pékségben

Főbb összetevői a kölesliszt alapú lisztkeverék, az aszalt paradicsom és természetesen az olasz fűszerek sem hiányozhatnak belőle.
A ropogós héjú kenyér mennyei manna néhány csepp olívaolajjal, illetve gazdag ízvilágú sonkákkal, juhsajttal, pástétomokkal fogyasztva.
Többek között olyan főételek mellé is kiváló választás, mint a sűrű olasz levesek, raguk.
Ha véletlenül maradna belőle, akkor pedig érdemes salátákhoz felhasználni, persze rutinos ételmentők akár panírmorzsát is varázsolhatnak belőle.

Leírás

A Toscan kenyér összetevői:

  • világos lisztkeverék (kölesliszt, tápiókakeményítő, rostkeverék (utifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), citromsav);
  • víz;
  • tojás (tojás);
  • aszalt paradicsom (aszalt paradicsom, repce olaj, fokhagyma, só);
  • almaecet (kén-dioxid)(ivóvíz, erjesztett almaecet, színezék (E150c), tartósítószer(E224));
  • sűrített paradicsom (paradicsom, só);
  • mediterrán fűszerpaszta (repceolaj, tengeri só, pálma zsír, aszkorbinsav, difoszfátok, L-cisztein, fokhagyma (4,2%), oregánó, zöld menta, majoránna, kapor, rozmaring, lilahagyma);
  • só;
  • olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna, borsikafű, zsálya);

Allergén:

  • kén-dioxid
  • tojás

Tápérték:

100g % * (100g)
Kilojoule 921 11,0%
Kilokalória 219 11,0%
Zsír 4,9 7,1%
– amelyből telített zsírsavak 0,8 4,0%
Szénhidrát 35 13,4%
-amelyből cukrok 2,1 2,4%
Rost 7,3 29,3%
Fehérje 5,1 10,2%
1,3 22,0%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára: 8400 kJ / 2000 kcal